В становище на (БСК), адресирано до здравния и икономическия министри,

...
В становище на (БСК), адресирано до здравния и икономическия министри,
Коментари Харесай

БСК: Мярката зелени коридори е неработеща

В мнение на (БСК), адресирано до здравния и икономическия министри, се споделя следното:
С актуалното показваме поддръжка за предлагането на (член на БСК), сплотяващо 12 от най-големите търговски вериги у нас, за отпадане на така наречен „ “ за извършване на покупки на жители над 65-годишна възраст.
 12 търговски вериги желаят отпадане на зеления кулоар за извършване на покупки 12 търговски вериги желаят отпадане на зеления кулоар за извършване на покупки
Зелените коридори за извършване на покупки не пазят хората над 65-годишна възраст и пречат на останалите хора. Това е заключението на Сдружени...
Споделяме визията, че мярката е неработеща, не води до действителни изгоди за възрастните клиенти, само че паралелно с това, основава предпоставки за скупчване на жители от всички възрасти във и пред комерсиалните вериги, което води до спомагателни опасности за тяхното здраве, включително за здравето на хората над 65-годишна възраст.
Мярката затруднява работещите на заменен режим, работещите пенсионери (над 65-годишна възраст), родителите на деца в учебна възраст и, не на последно място – работещите в комерсиалните вериги, които постоянно се затрудняват в определянето на възрастта на едно или друго лице, а нямат законовото право да изискват документ за идентичност.
Освен основаването на конфликтни обстановки и усложнения, мярката не спомяга по никакъв метод за гарантирането на безвредна за извършване на покупки среда на възрастните клиенти, които по формулировка пазарят в неактивните (ненатоварените) часове на деня.
Търговските вериги влагат обилни средства, с цел да подсигуряват безвредна среда за потребителите и екипите – за регулярни дезинфекции, за защитни средства, за плексигласови загради, за осведомителни материали и така нататък Прилаганите превантивни ограничения против КОВИД-19 би следвало да подсигуряват безвредно извършване на покупки за всички консуматори, без значение от тяхната възраст или от определеното от тях време за извършване на покупки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР