В стачна готовност се обявиха жителите на най-голямото село в

...
В стачна готовност се обявиха жителите на най-голямото село в
Коментари Харесай

Жители на кюстендилско село в стачна готовност заради строеж на цех за отпадъци

В протестна подготвеност се оповестиха жителите на най-голямото село в Кюстендилско - Яхиново, осведоми БНР. В обитаемото място живеят към 2 200 души, а други 1 000 локални работят зад граница. Хората са безапелационни, че ще излязат на митинга, в случай че не бъде спряно бизнес желанието да се построи завод за преправка на пластмасови боклуци в селото. Това заяви кметът Софка Скоклева.
Според плана, предприятието ще обработва по 500 кг пластмасови боклуци на час, по 4 тона на ден. Технологията планува накъсване и измиване на отпадъка и гранулиране на крайния артикул. Цехът ще заема повърхност от към 4 декара и ще е ситуиран в двора на бившето Административнопроцесуален кодекс. Фирмата претендент чака насрочване на процедурата по Оценка на въздействието върху околната среда за обекта.
Жителите на Яхиново твърдо застават зад позицията си, че няма да позволен построяването на подобен завод - изключително в този момент, когато в цялата страна, се вършат инспекции и се откриват площадки за депониране на импортирани от чужбина боклуци. Припомняме, че преди към месец от инициативния комитет против бизнес концепцията, по време на общо заседание, бе гласувано и изпратено писмо до всички инстанции това да не допусне. Резултат към момента няма отникъде, споделят хората.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР