В стабилно състояние е пострадалият курсант при военно обучение в

...
В стабилно състояние е пострадалият курсант при военно обучение в
Коментари Харесай

Пострадалият курсант в Чешнегирово е стабилен, няма опасност за живота му

В устойчиво положение е потърпевшият курсант при военно образование в Чешнегирово. Това съобщи служебният министър на защитата Георги Панайотов. Както съобщихме, потърпевшият е помагал на парашутист и е получил тежка черепно-мозъчна контузия. При свалянето от дървото на парашутиста се е отчупил пълен клон, който рухнал върху главата на курсанта.

Това се е случило по време на постоянни парашутни скокове, водени от Съвместно командване на специфични интервенции, в които вземат участие курсанти от НВУ във Велико Търново.

„ Това е покруса, само че след навременна интервенция, животът му е избавен. Той е превозен от УМБАЛ „ Свети Георги “ към ВМА, сега е постоянен. Има вяра, което е най-важното “, съобщи министърът пред Нова телевизия.

Той разяснява и другият случай в Чешнегирово, при който американски командоси нахлуха в частен завод.

„ Научих за случая от медиите, сервирах извинения още на идващия ден. Декларирах и че министерството ще поеме финансово всички вреди. При първичната инспекция е открито, че двама офицери от военна полиция са нарушили заповедта и не са докладвали на своето управление. Назначена е спомагателна инспекция, със случая се занимава и военна окръжна прокуратура. Двамата офицери ще си понесат отговорността “, сподели още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР