В сряда японската корпорация "Сони" представи в седалището си в

...
В сряда японската корпорация "Сони" представи в седалището си в
Коментари Харесай

"Сони" представи в сряда своето най-ново кученце робот


В сряда японската корпорация "Сони" показа в седалището си в Токио последният си робот, а точно - електронното кученце с изкуствен интелект "айбо" (aibo). По време на церемонията, предавана онлайн в интернет, бяха раздадени и първите бройки от него. Те бяха предоставени на купувачите, които още предходната година се снабдиха с тях на прелиминарен търг.

БГНЕС напомня, че до 2006 година "Сони" произвеждаха по-старо потомство сходни роботи, които носеха същото име с тази разлика, че то се изписваше с основни букви - AIBO. Новите кученца обаче са по-големи и реалистични. Те умеят да лаят, да скачат, да мърдат ушите си, да дават лапа за привет и да реагират на погалвания и потупвания по гърба, главата и врата. Освен това aibo разполагат и с две камери, които им разрешават да разграничават притежателите си от непознатите, а също по този начин да намират сами пътя към зарядното си устройство.

Роботизираните четириноги любимци могат и непрекъснато да се свързват с интернет и да обменят информация с "други устройства от своя вид", с помощта на което да получават непрекъснато нови умения.

Едно сходно куче коства малко над 214 хиляди йени (или 1,9 хиляди долара). За да се употребява обаче е належащо потребителят да се обвърже и с тригодишен интернет проект на цена от 870 $.

Думата "айбо" е абревиатура, която сплотява в едно понятието "изкуствен интелект" и японската дума "приятел". /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР