В сряда влиятелни вестници в Швейцария разкритикуваха решението на Европейския

...
В сряда влиятелни вестници в Швейцария разкритикуваха решението на Европейския
Коментари Харесай

Швейцарски медии нарекоха абсурдно решението на ЕСПЧ за климата

В сряда авторитетни вестници в Швейцария разкритикуваха решението на Европейския съд по правата на индивида (ЕСПЧ) за климата против швейцарското държавно управление , заявявайки, че това решение рискува да подкопае демокрацията и политическото въздействие на екологичните групи, предава Ройтерс.

в интерес на над 2000 швейцарски дами, които споделиха, че Швейцария не е направила задоволително за битката с изменението на климата , се чака да насърчи повече хора да заведат каузи против климата против държавните управления.

Докато екологичните организации честваха решението на съда в Страсбург, публицистичните публикации на вестниците споделиха, че решението ще разпали страховете, че правосъдната система се намесва в политиката .

" Абсурдна присъда против Швейцария: Страсбург следва политика за климата от съдийската пейка ", написа дясноцентристкият вестник Neue Zuercher Zeitung (NZZ).

Описвайки решението като " активистка юриспруденция " , която може да проправи пътя за " всевъзможен тип искове ", вестникът сподели, че възрастните ищци в последна сметка са били пионки на екологични лобита, които са употребявали съда, с цел да заобиколят демократичния спор.

Швейцария, където референдумите постоянно дефинират границите на националната политика, се ангажира да понижи излъчванията на парникови газове с 50% до 2030 година по отношение на равнищата от 1990 година

Правителството предложи по-строги ограничения за реализиране на задачата, само че гласоподавателите ги отхвърлиха на референдум през 2021 година

Под заглавието " Ние не желаеме климатична правдивост " националният ежедневник Blick назова решението на съда " подозрително " и предизвести, че то евентуално ще задълбочи раздялите по отношение на климатичната политика.

" А в европейската политика, би трябвало да се означи, това е в интерес на тези, които надушват непознати съдии на всички места ", написа вестникът.

Междувременно лявоцентристкият всекидневник Tages-Anzeiger сподели в публицистична публикация, че до момента в който съдът е подчертал рестриктивните мерки на дневния ред на Швейцария за климата , демокрацията ще бъде под напън, в случай че съдилищата стартират да оформят политиката.

Позовавайки се на референдума от 2021 година, вестникът сподели, че решението рискува да удостовери необятно публикуваните възгледи, че съдът се меси във вземането на национални решения.

Това от своя страна може да повлияе на резултата на екологичните партии, когато недоволните гласоподаватели излеят разочарованието си " против Зелените партии, които в този момент желаят да употребяват присъдата за своя политически дневен ред ", написа вестникът.
 Задържаха Грета Тунберг в Хага
Задържаха Грета Тунберг в Хага

Tя е взела участие в митинг против дотациите за изкопаеми горива
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР