В сряда вечерта Русия отново атакува територията на Украйна с

...
В сряда вечерта Русия отново атакува територията на Украйна с
Коментари Харесай

Украйна свали 11 дрона над Хмелницки, повредили критично съоръжение

В сряда вечерта Русия още веднъж нападна територията на Украйна с ударни дронове вид " Шахед " . Всичките 11 дрона са били свалени, съгласно утринния отчет на Военновъздушни сили на украинските въоръжени сили, представен от " Ройтерс ".

В същото време управляващите на Хмелницка област оповестиха за вреди вследствие на падащи парчета от свален дрон.

По-специално, в Шепетовски регион на Хмелницка област, парчета от безпилотен аероплан, който нападна района, паднаха върху сериозно инфраструктурно оборудване , ранявайки 16 души , заяви локалната администрация.

" Взривната вълна е нанесла вреди на нежилищни пространства, жилищни здания и транспортни средства. В момента 16 поданици от близките къщи са се обърнали към болничното заведение за здравна помощ с разнообразни пострадвания ", сподели Сергей Тюрин, заместник-началник на OVA.

По-подробна информация разгласява шефът на Министерството на вътрешните работи на Украйна Игор Клименко. По думите му отломките са паднали в град Славута, където  са потърпевши 11 жилищни и 9 частни къщи, две образователни заведения, административна постройка, магазин и коли.

Кметът на града към този момент съобщи, че просветителните институции няма да работят в Славута през днешния ден, само че " топлота, вода и газ ще бъдат обезпечени на жителите ".

Регионът на Хмелницки постоянно е бил обект на офанзиви от съветски дронове и ракети, които анализаторите свързват с военно летище в района.
 Ескадрила F-16 на Съединени американски щати дойде в Близкия изток
Ескадрила F-16 на Съединени американски щати дойде в Близкия изток

Австралия също изпраща свои войски и военнотранспортни самолети
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР