В сряда вечер, Британският парламент затвори вратите си за почти

...
В сряда вечер, Британският парламент затвори вратите си за почти
Коментари Харесай

Парламентът на Великобритания спира работа за месец заради коронавируса

В сряда вечер, Британският парламент затвори вратите си за съвсем месец поради новия ковид, макар рецензиите от страна на опозицията, която смята за жизненоважно депутатите да заседават през този сериозен интервал, предава БГНЕС.

Депутатите одобриха предлагането на държавното управление на консерваторите, което има огромно болшинство, тъй че Парламентът стопира работа една седмица преди плануваната великденска отмора, до 21 април.

Според министъра Робърт Джерик, интервюиран от Би-би-си, такова закриване е " рационално ", поради ограниченията, подхванати от държавното управление за ограничение на разпространяването на пандемията.

" Парламентът явно би трябвало да даде образец ", добави той.

Премиерът Борис Джонсън в понеделник прикани популацията на Обединеното кралство да остане по домовете си за най-малко три седмици, като също по този начин разпореди затварянето на всички магазини и услуги, които не са от първостепенно значение.

Последните сесии на Народното събрание се организираха към този момент в понижен състав, заради броя на заболели депутати или тези, които бяха решили да се самоизолират, само че и с цел да избегнат прекомерно тесни контакти сред 650-те депутати, които наброява Камарата на общините.

Джерик, въпреки това, се съобщи, че е „ сигурен, че Парламентът ще възобнови съвещанията си след великденските празници “, като акцентира какъв брой значимо е депутатите да извършват своята роля.

Преждевременното затваряне на сърцето на английския либерален живот провокира остри рецензии от опозицията.

„ Жизненоважно е депутатите да могат да задават въпроси и да наблюдават дейностите на министрите през това време на национално изключително състояние “, съобщи депутатът от лейбъристите Бен Брадшоу в „ Туитър “.

„ Затварянето на Парламента за един месец, до момента в който към момента би трябвало да предприемем основни ограничения, е проблем “, съобщи депутатът Лойд Ръсел-Мойл, като предложи онлайн сесии и виртуални диспути. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР