В сряда Върховният съд на Великобритания приключи изслушването на двудневни

...
В сряда Върховният съд на Великобритания приключи изслушването на двудневни
Коментари Харесай

Съдът в Обединеното кралство приключва изслушването по обжалването на екстрадирането на Асандж, отхвърля незабавното решение

В сряда Върховният съд на Англия завърши чуването на двудневни разногласия за това дали създателят на WikiLeaks Джулиан Асандж да апелира нова тъжба против екстрадицията му в Съединените щати, с цел да бъде изправен пред обвинявания в шпионаж.

Двама висши съдии изслушаха доказателства от неговите юристи и тези, които съставляват Вашингтон, и избраха да не вземат неотложно решение по отношение на това, което е евентуално окончателното предложение на Асандж в Обединеното кралство да блокира екстрадицията.

„ Ще запазим решението си “, сподели арбитър Виктория Шарп защото завърши последното правосъдно произвеждане по дългогодишния случай. Не е ясно по кое време тя и съдията Джеръми Джонсън ще издадат решението си.

Вашингтон упрекна Асандж, австралийският създател на WikiLeaks, неведнъж сред 2018 година и 2020 година за публикуването на стотици хиляди секретни военни и дипломатически досиета в САЩ- води войни в Ирак и Афганистан.

Оттогава Асанж води половин десетилетна битк...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР