В сряда в зала Универсиада Управителният съвет на БФБаскетбол се

...
В сряда в зала Универсиада Управителният съвет на БФБаскетбол се
Коментари Харесай

Юристът на Министерство на здравеопазването оглави ДАС на НБЛ

В сряда в зала " Универсиада " Управителният съвет на БФБаскетбол се събра за свое постоянно съвещание. Управата единомислещо одобри новия състав на Дисциплинарно административния съвет към НБЛ за сезон 2019/2019. Начело на ДАС застава старши юрисконсултът в Министерство на здравеопазването Теодора Тодорова Табакова. Членове на съвета ще бъдат Радостин Златков Димитров и Юлиян Таков. Една смяна има и в Дисциплинарната комисия на БФБаскетбол. По предложение на Председателя на ДК Златко Димитров на мястото на отдръпналата се от ДК Мария Стоянова за нов член на Дисциплинарната комисия бе одобрен Тодор Стефанов Попов - предприемач, непосредствен до баскетбола, играл е и е помагал финансово на много тимове.

Приети бяха и промени в Дисциплинарните правила на БФБаскетбол, които включват и повишение на санкцията за техническо нарушаване за треньори при подрастващите от 30 на 50 лв.. Единодушно със " За " бяха гласувани и следните промени в Правилата за финансов феърплей:

" III. Такса мач

7. Всеки БК заплаща " такса мач " в периодите и размера, избрани в чл.96 на Правилата за осъществяване на Директива за птиците на НБЛ. (отм. " в размер на 700лв. преди всяка публична среща от НБЛ като хазаин или посетител. Тази такса покрива разноските за арбитър, дежурен представител и вероятно оценител.)
8. Ако БК не заплати " такса мач " преди някоя среща, то дължимата сума за такса мач за съответната намира се усилва на 1000лв.
9. Ако БК не заплати общо три " такси мач " за един сезон му се постанова служебна загуба за третия мач, за който не е заплатена таксата. При последващо неплащане на такса се постанова втора служебна загуба и автоматизирано изключване от Директива за птиците на НБЛ.

2. ПРАВИЛА ЗА Директива за птиците НА НБЛ

Чл. 96. (1) БК са задължени да заплащат " такса мач " преди всяка публична среща от НБЛ като хазаин или посетител. Тази такса покрива разноските за арбитър, дежурен представител и вероятно оценител.

(2) " Такса мач " е в следните размери: - 700 лева за всяка среща от постоянния сезон и четвъртфинали от стадий плейоф; - 850 лева за всяка среща от полуфинали и край за 3-то място от стадий плей-оф; - 1000 лева за всяка среща от финали за 1-во място от стадий плейоф;

(3) Ако БК не заплати " такса мач " преди някоя среща, то дължимата сума за такса мач за съответната намира се усилва на 1000 лева за среща от постоянния сезон и четвъртфинали, 1300 лева за среща от полуфинали и финали за 3-то място и 1400 лева за среща от финали за 1 място.
(4) Ако БК не заплати общо три " такси мач за един сезон, му се постанова служебна загуба за третия мач, за който не е заплатена таксата. При последващо неплащане на такса се постанова втора служебна загуба и автоматизирано изключване от Директива за птиците на НБЛ.

(Отм. сумата от 2660 лева за домакинските си срещи до 5-то число на всеки месец по време на постоянния сезон. (2) При забавяне и надлежно заплащане сред 6-то и 10-то число на месеца в това число, БК дължи наказателна такса от 1330 лева, която остава на предписание на НБЛ.

(3) При забавяне и неплащане на задължението за съдийски разходи след 10-то число на месеца се постанова служебна загуба за идната среща на БК.

(4) В стадий плейоф всеки клуб заплаща съдийските разходи за обезпечените си домашен срещи до 24 часа преди срещата;

(5) При забавяне и неплащане на задължението за съдийските разходи в стадий плейоф в периода, посочен в ал.4, се постанова служебна загуба за идната среща на БК ) Чл. 124в. Суперкупата е мач от календар на НБЛ сред първенеца на НБЛ и носителя на купата на България, който се организира преди началото на сезона с домакинство на първенеца. като двата тима си разделят организационните разноски и доходи.

(отм. Чл. 124е. Разходите по организация, без настаняване и превоз на двата тима - участници в срещата за Суперкупата на България са за сметка на НБЛ.

Чл. 124ж. Разходите за настаняване и превоз на тимовете (състезатели и механически щаб) са за сметка на БК.) ". УС прегледа и одобри докладите на старши треньорите на Националните тимове за подрастващи за 2019 година. Единодушно бяха признати и промени в Статут на Треньора според предоставения на УС от Треньорската комисия план, като лицензирането по него стартира от началото на спортно-състезателната година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР