В сряда в парламента ще има отворен дебат за Истанбулската

...
В сряда в парламента ще има отворен дебат за Истанбулската
Коментари Харесай

Караянчева: Ще има отворен дебат за Истанбулската конвенция

" В сряда в Народното събрание ще има отворен спор за Истанбулската спогодба , на който поканвам всички народни представители, които се интересуват ”, съобщи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева на конференция на ГЕРБ.

„ Имаме изключителна воля да създадем оптимално отворен спор и да срещнем всички. Поканени са и представителите на вероизповеданията, разговаряла съм с някои от тях и те имат терзания “, изясни Караянчева.

По думите й в Народното събрание има смисъл да се приказва, с цел да може жителите да се успокоят и да се види, че „ популизмът от време на време е доста нездравословен “.

Истанбулската спогодба има за цел да покаже, че християнска Европа не приема стандартите и приемането за обикновено в други елементи на света дамите да бъдат принуждавани да се омъжват, да бъдат осакатявани, изнасилвани ”, сподели от своя страна външният министър Екатерина Захариева.

„ Много е необичайно това разминаване в позициите, когато сме в Брюксел поддържаме, а в България за политически дивиденти се противопоставяме. Призовавам хората, особено народните представители, деликатно да се срещнат с конвенцията “, уточни външният министър.

„ Никъде няма текст, който ще принуди България да признае еднополови бракове или „ трети пол. Терминът „ обществен пол “ в действителност е от 70-те години, доста необятен в социологията, който значи разчупване на стандартите за двата пола - мъж и жена, които слагат дамата в неравноправно състояние “, изясни още Захариева.

„ Много се надявам в идните разисквания българските социалисти да послушат Сергей Станишев и да поправят политическата неточност, както той я назова ”, сподели външният министър.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР