В сряда светът отбелязва Международния ден на пчелата. Денят се

...
В сряда светът отбелязва Международния ден на пчелата. Денят се
Коментари Харесай

Отбелязваме Международния ден на пчелата

В сряда светът отбелязва Международния ден на пчелата.
Денят се отбелязва от 2018 година по самодейност на Словенската асоциация на пчеларите с поддръжката на държавното управление на Словения, утвърден с резолюция A/RES/72/211 на Общото заседание на Организация на обединените нации от 20 декември 2017 година за да се осведоми обществеността за смисъла на пчелите и пчелните артикули, както и по въпросите, свързани със отбраната на застрашените от изгубване пчели. Денят е годишнина от рождението на словенеца Антон Янша /1734-1773/, който изучавал размножаването на пчелите и положил основите на актуалното пчеларство.
Във връзка с интернационалния ден на пчелата, на 20 май 20 година от 11 часа в Музея на пчелата, съдружие „ Биоград София “ ще показа публично плана "дигитален музей ".
Дигитален музей е система от камери и специфична платформа за наблюдаване на пчелите онлайн, посредством която всеки ще може в избран ден и час (часът на пчелата) да преглежда музея и неговите жужащи жители през своя телефон или таблет. Така забавния свят на пчелите още веднъж ще е елементарно наличен за всички другари на музея, и изключително за учениците.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР