В сряда сутринта цените на петрола умерено се покачват след

...
В сряда сутринта цените на петрола умерено се покачват след
Коментари Харесай

Петролът продължава да поскъпва, очаква се Китай да облекчи ограниченията

В сряда сутринта цените на петрола умерено се повишават след повишението им предходния ден заради упованията, че Китай ще облекчи рестриктивните мерки против Коронавирус.

Цената на януарските фючърси за сорта Brent, които завършват в сряда, на лондонската борса ICE Futures към 9:15 часа българско време бе 83,44 $ за барел, което е с 0,41 $ по-висока от тази при затваряне на миналата сесия. По-активно търгуваните февруарски фючърси се повишиха с $0,93, до $85,18 за барел. Във вторник февруарските договори се повишиха с $0,36 (0,4%) до $84,25 за барел.

В същото време януарските фючърси за американския пример WTI при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) се търгуват по 78,73 $ за барел, което е с 0,53 $ по-скъпо от крайната стойност през вчерашния ден. Във вторник цената на тези контракти се подвигна с $0,96 (1,2%), до $78,20 за барел.

Китайските управляващи оповестиха проекти за интензивно имунизиране на по-възрастното население против ковид, намалявайки времето сред имунизациите за хора над 80 години до три месеца.

Съобщението последва невижданите улични митинги и беше първият сигнал, че Пекин може да обмисли облекчение на своите драконовски ограничения за надзор над ковид, означи Рикардо Еванджелиста, старши анализатор в ActivTrades.

Вниманието на пазара е ориентирано и към срещата на ОПЕК+, която ще се организира на 4 декември. Анализаторите на Eurasia Group считат, че алиансът може да реши да понижи индустриалните квоти на фона на вероятностите за намаляване на търсенето в Китай.

Междувременно данните на Американския петролен институт (API) сочат спад на петролните ресурси в Съединени американски щати предходната седмица със 7,85 милиона барела вместо предстоящите от анализаторите 2,5 милиона барела.

Официалните данни на Министерството на енергетиката на Съединени американски щати за положението на стоковите енергийни резерви ще бъдат оповестени по-късно през днешния ден.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР