В сряда сутринта жители на Албъкърки, Ню Мексико, съобщиха, че

...
В сряда сутринта жители на Албъкърки, Ню Мексико, съобщиха, че
Коментари Харесай

Паметник на педофила Джефри Епщайн поставиха в Ню Мексико

В сряда сутринта поданици на Албъкърки, Ню Мексико, оповестиха, че виждат монумент на наказания полов нарушител Джефри Епщайн пред остарялото кметство. В подножието на статуята имало табела с къса биографична информация и изброяване на 18 правосъдни каузи против Епщайн, оповестява “Нюзуик ”. 

При по-внимателен оглед се оказало, че статуята е просто оцветен с бронзова багра манекен, оставен  от група, нарекла се Antlion Entertainment Art Collective. По разпореждане на кмеството фигурата била отстранена със забележителна експедитивност. Според локалния новинарски канал KOAT 7 Action News, общинските чиновници са почнали следствие кой е оставил „ статуята “.

" Джефри Епщайн беше американски финансист, който стартира като преподавател и се изкачи от най-ниско равнище помощник до един от най-хубавите финансови консултанти в Съединени американски щати. Имаше дом в Ню Мексико, ранчото Зоро. Той беше също изнасилвач, който умря в пандиза “, написа на табелата в подножието на статуята.

„ Смятаме, че във всяко учебно заведение би трябвало да има по един монумент на Епщайн, тъй като другояче по какъв начин учениците ще научат, че има такива хора? “, сподели поискал да остане неизвестен представител на арт колектива пред станцията, повтаряйки причините, употребявани в отбрана на паметниците от епохата на робството.

„ Знаете, че тези, които не помнят историята, са обречени да я повтарят и по тази причина, в случай че нямаме скулптури на Епщайн, няма по какъв начин да предотвратим появяването на педофили в учебните заведения - сподели представителят на креативния колектив. - Може би даже в учебните заведения би трябвало да има скулптурни паркове с паметници на хора като Хитлер, Мао и Ленин, тъй че в действителност да помнят историята. “

Според представителя на групата, макар че Джефри Епстейн е правил ужасни неща и закононарушения, „ статуята му е просто скулптура “. Тя е също и сатирично политическо изказване против всички скулптури и монументи на робовладелци и бранители на робството, които бяха съборени в цялата страна в последно време. 

Джефри Епщайн беше американски финансист, милиардер, човеколюбец, дарявал пари на университети и наказан педофил. Той се обеси в затворническата си килия предишния август, до момента в който очакваше дело по обвинявания за проведен трафик на дами и малолетни девойки за полови услуги.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР