В сряда ще бъде внесено парламентарно питане къде ще бъдат

...
В сряда ще бъде внесено парламентарно питане къде ще бъдат
Коментари Харесай

ГЕРБ пита къде ще настаним украинците през лятото

В сряда ще бъде импортирано парламентарно запитване къде ще бъдат настанени украинските бежанци, които би трябвало да освободят хотелите до края на май, сподели през днешния ден във Варна депутатът от ГЕРБ Славена Точева.

Според нея ръководещите не дават безапелационна информация по какъв начин ще се действа и по Великден, когато обичайно в базите край морето отсядат задгранични посетители, главно от Румъния. Като сериозен проблем Точева уточни и обстоятелството, че хотелиерите, приели бежанци, към момента не са получили парите си от страната, написа Българска телеграфна агенция.

„ Продължаваме Промяната “ сложи във фризера развиването на общините, всички национални стратегии са замразени, сподели още Точева. Тя уточни, че кметствата към момента не са получили никакви средства, полагащи им се като отплата за скъпия ток.

„ Единственото, което има позитивен приръст сега, са заплатите в Министерския съвет, като нарастването е със 167 процента; растежът на средствата за общините в бюджета е с 1,6 на 100 “, сподели Точева.

Депутатът от ГЕРБ добави, че никой няма изясненост защо се харчат парите от заема, който тегли държавното управление. По думите на Точева ръководещите не дават никаква съответна информация по този въпрос. Тя сподели, че не е ясно какъв е към този момент размерът на фискалния запас и къде са парите, заделени за автомагистрала " Хемус ".
ТЕМА преди 40 минути 498 преди 53 минути 383 преди 2 часа 240
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР