В сряда ще бъде открит 46-ия Парламент. Първото заседание се

...
В сряда ще бъде открит 46-ия Парламент. Първото заседание се
Коментари Харесай

На прага на новия парламент: Какво следва оттук нататък?

В сряда ще бъде открит 46-ия Парламент. Първото съвещание се привиква с декрет на президента. Открива го най-възрастният депутат и депутатите поставят клетва. На първото съвещание се избира ръководител на Народното събрание и негови заместници.

Процедурата продължава с съвещания при президента. След тях Румен Радев ще връчи – първия мандат на претендента за министър-председател посочен от най-голямата парламентарна група – „ ИТН ”.
 Говори Мика Зайкова: Аз ще открия пленарното съвещание на 46-ия Парламент (ВИДЕО) Говори Мика Зайкова: Аз ще открия пленарното съвещание на 46-ия Парламент (ВИДЕО)
“Очаквайте една доста забавна конференция през днешния ден от “Има подобен народ ”. Това съобщи новоизбраният народен представител Мика Зайк...

Ако в 7-дневен период партията на Слави Трифонов не успее да предложи състав на Министерски съвет, президентът връчва втория мандат. Той ще отиде при ГЕРБ-СДС. Ако и тогава не бъде образувано държавно управление, идва ред за третия мандат. Той се връчва на парламентарна група по желание на президента.

Изборът на министър-председател и състав на Министерския съвет се състои в две гласувания в пленарната зала. За да се стигне до такава степен е належащо да има 121 депутати в залата и с нормално болшинство от най-малко 61 депутати да бъде определен министър председател, а по-късно и кабинет. Съществува и хипотезата – да бъде определен министър ръководител, само че не и кабинет. Тогава се пристъпва към връчването на втори мандат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР