В сряда ще бъде интересно, защото в един от мачовете

...
В сряда ще бъде интересно, защото в един от мачовете
Коментари Харесай

Превю: ще успее ли Томова да се справи с Ема Радукану?


В сряда ще бъде забавно, тъй като в един от мачовете на централния корт ще има българско присъединяване.

Виктория Томова излиза против Ема Радукану в мач, в който британката сигурно щеше да бъде безапелационен любимец, в случай че обаче се намираше в онази форма, която ѝ донесе купа от Големия шлем. Сега обстановката е малко по-различна, въпреки и още веднъж първата ни ракета да бъде в ролята на новобранец.

Така даже е още по-добре, тъй като напрежението би трябвало да бъде по-малко. Още повече, че българката има спомагателен коз – влезе в главната скица като „ благополучен губещ “.

Томова претърпя проваляне от международната №109 Клара Бюрел в последния кръг на квалификациите на Mutua Madrid Open. Българката водеше със сет и пробив, само че след това позволи поврат, който постави завършек на серията ѝ от шест следващи победи, почнала на W80 шампионата в Сарагоса, където Виктория завоюва купата.

Сега обаче една от най-хубавите ни тенисистки има втори късмет, а той доста постоянно значи и влизане в главната скица без никакви упования. Това освобождава от непотребен товар.

Освен това, сезонът за Томова е отличен. Тя продължава да прогресира в международната класация и, седмица откакто дебютира в Топ 75, записа ново рекордно класиране и се изкачи до №73 с актив от 777 точки. Българката е на 58 точки от Кристина Букса, която заема 70-ата позиция.

На различен полюс е Радукану, която е някогашна №10 в света, само че сега е №85. Миналата седмица в Щутгарт тя завоюва единствено три гейма против Йелена Остапенко в борбата на „ мейджър “ шампионките, а в Мадрид по-късно дойде в много неприятно въодушевление. На първата си конференция Ема влезе в медиите с това, че на 16 въпроса отговори единствено с 58 думи, показвайки, че въобще не ѝ е до приказки.

Остава въпросът дали британката няма да даде отговорите на корта и дали най-сетне не е подготвена да преодолее всички компликации.

При всички положения, конфликтът е забавен – Томова е във формата на живота си и получи своя втори късмет, а Радукану е първенец от Големия шлем, който още веднъж е в търсене на себе си.

Двете излизат една против друга на корт „ Маноло Сантана “ след 17:00 часа българско време. Победителката ще играе против международната №1 Ига Швьонтек във втори кръг.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР