В сряда Сенатът на САЩ предприе символична, но важна стъпка,

...
В сряда Сенатът на САЩ предприе символична, но важна стъпка,
Коментари Харесай

Сенатът на САЩ ще ограничи властта на Тръмп върху митническата политика

В сряда Сенатът на Съединени американски щати предприе алегорична, само че значима стъпка, целяща да утвърди неговата власт във връзка с данъците и митата, които към този момент бяха наложени от президента Доналд Тръмп. Това оповестява БНР, базирайки се на "Уолстрий джърнъл ".

Този ход от страна на Сената идва в миг, когато администрацията на Белия дом заплаши с въвеждането от септември на 10%-ни мита за вноса на китайски артикули на стойност 200 милиарда $.

Гласуването бе обсъждано като индикатор за това дали следената от Републиканската партия Горна камара на американския парламент е склонна да се опита да укроти президента Тръмп.

Сенаторите гласоподаваха с 88 "за " по отношение на едвам 11 гласа "против " да инструктират депутатите, избрани да изгладят разликите с Долната камара по отношение на законопроекта за разноските, да включат също по този начин и наредба, даваща право на Конгреса да се намесва, когато изпълнителната власт взима решения да постанова митнически цени въз основа на съображения, свързани с националната сигурност.

"Трябва да ограничим злоупотребата с президентската власт и да възстановим конституционната власт на Конгреса в това отношение ", съобщи сенаторът Джеф Флейк (републиканец от Аризона), който дружно със сенатор Боб Коркър (републиканец от Тенеси) беше един от създателите на тази мярка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР