В сряда се проведе трети пореден седмичен протест под надслов

...
В сряда се проведе трети пореден седмичен протест под надслов
Коментари Харесай

С мръсна ГАZ. Трети протест #ГАZwithme се проведе пред президентството

В сряда се организира трети следващ седмичен митинг под надпис #ГАZwithme пред президентството.

Серията от митинги под надпис приканват работата по интерконектора да бъде приключена незабавно, както и да не бъдат подновявани договарянията с "Газпром " за нов дълготраен контракт за доставка на природен газ.

На третия митинг жители носихаха плакати с надписи "Последно разпределяне за Радев ", "Рубладжии, вие загубихте в живота, ще загубите и в битката за пари ", "Слуги на Путин, изчезвайте с мръсна газ ".

Бившият екоминистър Борислав Сандов сподели, представен от БНР в сряда, че сега най-голямата заплаха за страната е някой да реши да промени курса ѝ от евроатлантическа ориентировка към периферията на политики, дирижирани от съветската страна и персонално от президента Владимир Путин.

"Кремъл, както видяхме, не се преценява с търговски контракти и е наивно да считаме, че едно възобновяване на контракта с "Газпром ", би подсигурило в някаква степен енергийната сигурност на България “, добави Сандов.

Според него това е добър миг за зелена промяна в страната, посредством която да се реализира енергийна самостоятелност. Той акцентира, че България не е огромен консуматор на газ.

Сандов прикани служебното държавно управление да подпише с американски полутечен газ в оповестения период до 19 август, с цел да има успокоение за бизнесът и за хората.

Първата се състоя при започване на месеца поради изказвания от представители на служебната власт и информацията, че има в ръководството на плановата компания на газовата връзка с Гърция. Това евентуално би забавило завършването ѝ в миг, когато публично България търси други възможности на "Газпром ".
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР