В сряда се очаква Европейския съюз (ЕС) да излезе с

...
В сряда се очаква Европейския съюз (ЕС) да излезе с
Коментари Харесай

Брюксел готви нова рекордна глоба за Google заради Android

В сряда се чака Европейския съюз (ЕС) да излезе с решение, че интернет колосът Гугъл употребява господстващото си състояние на пазара на програмен продукт за смарт телефони посредством своята операционна система Android.

Очаква се вследствие на това компанията да понесе сериозна санкция и да бъде принудена да промени своите бизнес практики, оповестява CNBC.

Според неофициалната информация съюзът готви рекордната глоба, която ще бъде в размер по-висок от този за 2,4 милиарда $, която беше наложена на Гугъл през предходната година.

Максималният размер на санкцията, която Брюксел може да наложи, е 11 милиарда $, което съставлява 10% от годишните доходи на интернет водача. Все отново съгласно източници, осведомени със обстановката, е малко евентуално глобата да бъде в този размер.

Дори обаче да е по този начин, макар че 11 милиарда $ са доста пари те са доста дребна сума за компанията майка Alphabet, която разполага със средства от 102 милиарда $ за последното тримесечие.

Много по-голямо отражение обаче ще има върху бизнеса й решение на Брюксел да промени бизнес практиките си във връзка с нейния програмен продукт за мобилни устройства.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР