В сряда президентът на Беларус Александър Лукашенко положи клетва за

...
В сряда президентът на Беларус Александър Лукашенко положи клетва за
Коментари Харесай

Лукашенко положи тайно клетва за нов мандат |

В сряда президентът на Беларус Александър Лукашенко постави клетва за нов мандат, заяви формалната осведомителна организация Белта. Внезапната инаугурация беше извършен без предварителна публична информация. Церемонията нормално се предава директно по държавните малките екрани, които този път излъчваха сериали. 

В Минск и няколко други града към този момент има стихийни митинги. 

Церемонията, която нормално е разгласявана като главно държавно събитие, стана факт след оспорваните от беларуската съпротива президентски избори на 9-и август, които бяха спечелени  от Лукашенко, съгласно формалните управляващи. Опозицията обаче го упрекна в всеобща имитация на изборни гласове. Европейски Съюз не признава резултатите от изборите и надлежно не признава Лукашенко за законен президент на Беларус.

Агенция Белта сподели, че Лукашенко е положил дясната си ръка върху копие от Конституцията на Беларус и е положил клетва на гала, на която са участвали няколкостотин души.

Това е шестият следващ управнически мандат на Лукашенко, който е отпред на страната от 1994 година насам.

Беларус е изправен пред вероятността за наказания от страна на Съединени американски щати и Европейския съюз поради оспорваните избори, последвано от репресии от силите за сигурност на Лукашенко против митингите на опозицията с искане за неговата оставка, припомня Ройтерс.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР