В сряда Полша въведе забрана беларуски самолети да използват въздушното

...
В сряда Полша въведе забрана беларуски самолети да използват въздушното
Коментари Харесай

Полша затвори въздушното си пространство за самолети на Беларус

В сряда Полша вкара възбрана беларуски самолети да употребяват въздушното ѝ пространство като част от глобите на целия Европейски Съюз, контрактувани тази седмица, откакто Беларус арестува публицист отстъпник публицист при отклонен полет, заяви Агенция Франс прес.

" Министерският съвет одобри възбрана за влизане във въздушното пространство на Полша на самолети, употребявани от превозвачи от Беларус ", съобщи държавният представител Пьотр Мулер в Tуитър.

Полша споделя дълга граница с Беларус и се чака възбраната да има значителен резултат върху полетите на беларуски превозвачи, в това число националната самолетна компания Belavia, до Западна Европа.

По-рано в сряда имаше комплициране, когато беларуски полет по маршрут от Минск до Барселона можеше да бъде забелязан на уебсайтовете за следене на полети, обикалящ покрай полската граница в продължение на няколко минути.

Полските управляващи обявиха, че са му отказали влизане във въздушното пространство, защото Франция е споделила, че няма да го допусне. Но на различен полет – от Минск до Варшава - беше позволено да се приземи.

Говорителят на беларуското външно министерство Анатолий Глаз съобщи, че решението на Франция да не допусне самолета се равнява на " въздушно пиратство “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР