В сряда парламентарната правна комисия приема документа, може да мине

...
В сряда парламентарната правна комисия приема документа, може да мине
Коментари Харесай

Извънредно: Без да чака вето, ГЕРБ депозира още днес за преференция и ЦИК

В сряда парламентарната правна комисия приема документа, може да мине през пленарната зала още в петък

Депутати от парламентарната група на ГЕРБ ще подават още през днешния ден в деловодството на Народното събрание нов законопроект, който връща преференцията на сегашните равнища - надлежно 7% за парламентарни и 5% за европейски избори, научи " 24 часа ".

Стартира и изборът на нов състав на ЦИК.

След час водачът на парламентарната група Цветан Цветанов, който се връща от Прищина, ще сложи автограф под плана и той ще бъде импортиран.

" Още в сряда правната комисия на Народното събрание ще възвърне текстовете, каквито бяха. Това е по този начин наречената огледална техника, т.е. процедурата тече, без значение дали в това време президентът ще наложи несъгласие на признатите предходната седмица ремонти в Изборния кодекс ", изясни пред " 24 часа " ръководителят на комисията Данаил Кирилов. Той написал още през днешния ден и процедурните правила, по които ще се одобри новият план.

Кога ще мине той през пленарната зала, зависи от разпределението, което направи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева. Технически има опция пленарната зала да одобри новият текст за невисок предел на преференциите и избор на нова ЦИК още този петък.

Иначе от предишния петък тече двуседмичен период, в който президентът Румен Радев би трябвало да издаде декрет на поправките на Изборния кодекс от предходната седмица, в който или да ги обнародва, или да ги върне за ново разглеждане. В случая ГЕРБ работят с нов план, без да го чакат. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР