В сряда от 20:00 часа Лудогорец се изправя на Яков

...
В сряда от 20:00 часа Лудогорец се изправя на Яков
Коментари Харесай

Това чака Лудогорец срещу Апоел

В сряда от 20:00 часа Лудогорец се изправя на „ Яков Търнър Тото Стейдиъм “ против израелския Апоел Беер Шева в дуел от третия квалификационен кръг на Шампионската лига.

Освен със своя противник, играчите на Георги Дерменджиев ще би трябвало да се оправят и с публиката на Апоел Беер Шева.

Стадионът, на който тимът домакинства от 2015 година, е потенциал от 16 126 седящи места. Феновете на Апоел пълнят оборудването съвсем всеки дуел, като даже в мачовете без значение и конспирация рядко се виждат свобони места. От клуба се похвалиха, че за този сезон са продали съвсем 12 000 абонаментни карти. Което значи, че за всеки дуел се пускат в продажба единствено към 4000 билета, които бързо се изкупуват.

Местните почитатели са извънредно френетични в поддръжката си. Хореографиите, които се вършат от последователите, постоянно попадат в международните ултрас страници.

Най-голямата и известна почитател група се назовава „ Ултра Саут “. Те са в основата на поддръжката на отбора, на хореографиите и наподобяват българските публични фенклубове на водещите тимове. Стараят се постоянно да основават непоносима за гостуващите отбори атмосфера.

Освен на домакинските мачове, почитателите на Апоел са твърдо с отбора си и при гостуванията в Европа и домашното състезание. Миналата година близо 2000 души пътуваха до Милано, с цел да поддържат любимците си против Интер.

Ултрасите на Апоел обаче се славят като кротки и отзивчиви. Рядко се замесват в конфликти, като се изключат мачовете от локалното състезание против огромните противници.


 
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР