В сряда Обединените арабски емирства официално регистрираха ваксината срещу коронавирус,

...
В сряда Обединените арабски емирства официално регистрираха ваксината срещу коронавирус,
Коментари Харесай

ОАЕ одобри китайската ваксина Sinopharm и твърди, че е 86% ефективна

В сряда Обединените арабски емирства публично записаха имунизацията против ковид , създадена от китайския колос Sinopharm , заявявайки, че тя е 86% ефикасна съгласно разбора на изследвания от трета фаза, оповестява Агенция Франс Прес.

Министерството на здравеопазването " разгласи формалната регистрация " на имунизацията , заяви държавната осведомителна организация WAM, без да прецизира по какъв начин ще бъде употребена.

Ваксината минава през трета фаза на тествания в Емирствата от юли и е утвърдена за незабавна приложимост за здравните служащи през септември.

" Съобщението е забележителен избор на доверие от здравните управляващи на ОАЕ в сигурността и ефикасността на тази ваксина ", добавя WAM.

Здравните чиновници на ОАЕ са прегледали междинния разбор на Sinopharm на изследванията от третата фаза, който демонстрира, че е 86% ефикасна против ковид, се споделя в отчета.

" Анализът също по този начин демонстрира, че имунизацията има 99% степен на сероконверсия на обезвреждащи антитела и 100% успеваемост при попречване на умерени и тежки случаи на болестта. Освен това анализът не демонстрира съществени опасения за сигурността. "
 СЗО: Ваксините към момента са надалеч от обезпечаването на имунна преграда
СЗО: Ваксините към момента са надалеч от обезпечаването на имунна преграда

Да, отлично средство са, само че би трябвало да се акцентира и на ограниченията за публично здраве

Китай има четири ваксини в последни стадии на развиване , три от които - в това число Sinopharm - употребяват неактивна форма на новия ковид за повишение на имунитета.

Това значи, че те би трябвало единствено да се охлаждат и могат елементарно да се доставят спрямо тези, създадени от съперниците Pfizer и BioNTech или Moderna, които са отчели успеваемост надлежно от 95% и 94%, само че би трябвало да се транспортират при минус 70-20 градуса по Целзий.

Китайските производители на медикаменти обаче не са разгласили никакви данни за сигурността или ефикасността на имунизациите си.

Китайските производители на ваксини също имат известност с огромни кавги вкъщи , свързани с изминал период на валидност или артикули с неприятно качество. Чуждестранните купувачи са внимателни .

Предварителните китайски ваксини Sinovac и Sinopharm имат предварителни поръчки за към 500 милиона дози доникъде на ноември, съгласно данни на лондонската консултантска компания Airfinity, най-много от страни, взели участие в проучванията.

Две ваксини са минали през трета фаза опити в ОАЕ , планът на Sinopharm и съветският Sputnik-V , кръстен на спътника от руската ера.

Владетелят на Дубай шейх Мохамед бин Рашид Ал-Мактум съобщи през ноември, че е получил пробна ваксина против ковид, присъединявайки се към други висши чиновници на ОАЕ, участващи в тестванията.

ОАЕ, с население от към 9 милиона е с регистрирани 178 837 инфекции и 596 смъртни случая от заболяването.
 Добра концепция ли са имунизационните паспорти?
Добра концепция ли са имунизационните паспорти?

Нужна е имунизация над 70-80% от популацията, по този начин премахнахме едрата шарка и съвсем ликвидирахме полиомиелита
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР