В сряда националът Йордан Минчев направи своя дебют за новия

...
В сряда националът Йордан Минчев направи своя дебют за новия
Коментари Харесай

Йордан Минчев с впечатляващо завръщане точно преди тежките мачове на Рилски

В сряда националът Йордан Минчев направи своя дебют за новия си тим Рилски състезател в дуела против Ямбол от осмия кръг на НБЛ. Това бе първи формален дуел за крилото след срещата с Босна и Херцеговина преди пет месеца, когато той контузи глезена си - контузия, която освен му попречи да вземе присъединяване на ЕвроБаскет 2022, само че и по-късно не му даде опция да стартира безпроблемно сезона си в унгарския Атомерьомю, като двете страни се разделиха по взаимно единодушие.

Така, в края на октомври, Минчев бе притеглен в Рилски състезател и след близо двумесечно очакване той най-накрая се завърна на терена. Стори го с дейно показване против другояче рисковия тим на Ямбол, като за едвам 14 минути на паркета някогашният състезател на Фенербахче записа 6 точки, 6 битки, 4 асистенции и 3 откраднати топки при 3/7 пукотевица от игра, дружно с доста мощна игра в отбранителен проект. В своя дебют за Рилски Минчев реализира петия най-голям коефициент на потребно деяние измежду своите съотборници - 14, като неговият тим не срещна усложнения и реализира безапелационен триумф над ямболии със 104:67.

Минчев сподели, че не е изгубил формата си макар неприятната контузия в глезена, с която се бореше през последните няколко месеца. Успешният му дебют е отлична вест за тима на Рилски състезател, на който му предстоят четири тежки дуела в идващите седмици. Тимът на Людмил Хаджисотиров се изправя поредно против Левски, Балкан, Черноморец и ЦСКА в опит да резервира съвършения си баланс на върха и да огледа самоуверено към първото място преди шампионата за Купата на България.

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР