В сряда Народното събрание започна с дебатите по втория вот

...
В сряда Народното събрание започна с дебатите по втория вот
Коментари Харесай

Край на агонията? Вторият вот на недоверие е в НС, ще разглобят ли порочната сглобка?

В сряда Народното събрание стартира с дебатите по втория избор на съмнение против държавното управление на Николай Денков и Мария Габриел, импортиран от Българска социалистическа партия, „ Възраждане “, Има Такъв Народ и самостоятелният народен представител Радостин Василев за „ завършек на мъката “ на това несъстоятелно държавно управление, по думите на Кристиан Вигенин.

Опозицията е избрала тематиката за националната сигурност. Те настояват, че държавното управление е некомпетентно да я обезпечи и по тази причина би трябвало да си подаде оставката.

При внасяне в деловодството на Народното събрание на вота депутатът от Българска социалистическа партия Атанас Зафиров съобщи, че в изискванията на рецесии кабинетът не обезпечава непоклатимост, а способства страната да бъде наранена директно. За да илюстрира изказванията си той сподели фотография на сринат сектор от граничната ограда с Турция.

Другата причина за желаната оставка е даването на военна помощ за Украйна, което опозицията твърди, че е направено без разбор.

Реклама

В началото на дебата депутатът от “Възраждане “ Николай Дренчев дръпна дълга тирада за това, че българската бойна авиация е на “прага на загиването “, тъй като няма изтребители. Той не изясни каква виновност носи за това настоящето държавно управление.

Мотивите на вносителите показа зам.-председателят на Народното събрание от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин. Той изчете написаното в проекторешението, в което главната теза, е че българското държавно управление е лишило страната от боеспособност в името на политически комфортни, само че военно нездравословни ползи и с това е направило страната тежко уязвима.

„ Това не са просто претекстове, а хладна и безпристрастна оценка на цялостната неплатежоспособност на държавното управление в областта на защитата. Провалите следват един след различен. Няма почтени измежду вас, които станахте негови съучастници като го подкрепихте при избора му, по-късно и при първия избор на съмнение. Призоваваме ви на следващия ден да сложим дружно завършек на мъката и да дадете късмет на ново ръководство. Става мъчително ясно, че за България е надалеч по-лошо не в случай че държавното управление си отиде, а в случай че то остане “, заключи Вигенин.

Според представители на „ Възраждане “ заличаването на българската войска е почнало от дълго време. Похарчени са доста пари за техника, само че не и за бойната дарба на армията. „ Вярната формула за защитата е въоръжен народ, обичащ родната си и подготвен да я пази с оръжие в ръка “, считат от прокремълската партия.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР