В сряда мъжкият ни национален отбор по волейбол победи Северна

...
В сряда мъжкият ни национален отбор по волейбол победи Северна
Коментари Харесай

Цецо Соколов: Ще ни трябва време да заместим Йосифов и Салпаров

В сряда мъжкият ни народен тим по волейбол победи Северна Македония с 3:1 (25:23, 25:17, 22:25, 25:20) в 4-ата и последна контрола посред им. Приятелските срещи бяха част от подготовката на трикольорите за идната европейска подготовка в Израел (12-17 януари), където противници на България ще бъдат домакините и Австрия. След мача капитанът Цветан Соколов разяснява играта на отбора ни, идните дуели, както и по какъв начин се отразява неналичието на Виктор Йосифов и Теодор Салпаров.
“Тръгнахме много тежко, не показахме даже това, което вършим по време на подготовка. Но тъкмо поради това са тези другарски мачове - да се обиграем, да играем против някакви хора, които не познаваме, което сега се и случи. Направихме много обикновени грешики, които, както споделих, по време на подготовка не ги вършим. Но това е добре. В момента прегоряхме, бих споделил, и на следващия ден ще бъде доста по-различен мач, доста по-различна ще е даже мотивацията ни. Сега значимото е, че всички сме здрави, тъй като ситуацията в близост не е доста цветущо. В момента сме в положително физическо положение, упражняваме добре и дай боже в действителност до края да изкараме напълно умерено - без контузии, без нищо”, съобщи той пред камерата на Sportal TV.

Съперниците ни в квалификацията са недотам познати, само че Соколов е уверен, че няма да има никакво подценяване.
“Подценяване надали ще има. Особено и по-късно, което споделих, че сега сме напълно друг състав и ще подходим по много по-различен метод. Доста по-мотивирани ще бъдем, тъй че няма да има терзание в нито едно от момчетата, че може да подценим някой противник и да играем не на 100%”.

А дали се усеща неналичието на Виктор Йосифов и Теодор Салпаров?

“Разбира се, че се усеща. Все отново приказваме за хора, които са били ужасно доста време в националния тим. Всички знаем Теодор Салпаров какъв брой е прочувствен, да го заместиш е малко трудничко. Както и за Виктор - той беше капитан на националния тим, един човек, който ужасно доста оказва помощ. Ще ни би трябвало време, с цел да ги заместин. Но сега всички момчетата тук се стараят, дават максимума от себе си, с цел да покажат, че също може да се разчита на тях и персонално съгласно мен тези момчета имат огромен капацитет и ще го покажат.

Самият аз се усещам благополучен, че съм в България, откакто пет месеца не се бях прибирал. Чувствам се добре физически. Разбира се, сега ми е малко трудничко, че не бях правил от 15 дни фитнес и в този момент направих в два поредни и се усещам пребит, само че малко по малко нещата ще отшумят и допускам до най-много 3-4 дни нещата ще съм в доста по-различна форма, от това което съм в момента”, приключи Цецо Соколов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР