В сряда Истанбул ще се проведат преговори между военни делегации

...
В сряда Истанбул ще се проведат преговори между военни делегации
Коментари Харесай

Турция, Русия и Украйна ще обсъдят в Истанбул зърнената криза


В сряда Истанбул ще се проведат договаряния сред военни делегации на Русия, Украйна и Турция с присъединяване на представители на Организация на обединените нации за гарантиране на безвредното превозване на зърното, което чака в украинските пристанища. Това заяви турският министър на националната защита Хулуси Акар.

Ръководителят на министерството означи, че диалозите, извършени в границите на дипломатическите старания на турския президент Реджеп Тайип Ердоган за разрешаване на “продоволствената криза”, се развиват позитивно.

Министърът напомни, че в границите на тези старания е провел съвещания с съветския си сътрудник Сергей Шойгу и с украинския Алексей Резников.

Акар означи също, че делегация на турското министерство на защитата е посетила Москва, с цел да се срещне с съветска военна делегация, а украинска военна делегация е провела диалози в постройката на турското министерство на защитата в Анкара.

“След тези срещи военни делегации от министерствата на защитата на Турция, Руската федерация и Украйна, както и делегация на Организация на обединените нации ще проведат на следващия ден в Истанбул диалози, ориентирани към безвредното изпращане по море на кораби със зърно, чакащи в украинските пристанища, до интернационалните пазари”, съобщи министърът.

По-рано шефът на отдела за интернационалните организации на съветското външно министерство Пьотр Иличев съобщи, че идващият кръг от съвещания сред турските и съветските военни по въпроса за изтеглянето на украинското зърно от пристанищата ще се организира в Истанбул на 13 юли.

“Очаква се да се включат и украински представители, както и наблюдаващи на ООН”, добави той.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР