В сряда Ford Motor Co. обяви, че ще инвестира 500

...
В сряда Ford Motor Co. обяви, че ще инвестира 500
Коментари Харесай

Ford инвестира 500 милион долара в конкурент на Tesla

В сряда Ford Motor Co. разгласи, че ще влага 500 милиона $ в производителя на електрически автомобили Rivian, което прави новия съперник на Tesla основна част от проектът на стойност 11 милиарда $, който цели автомобилната компания да създаде свои лични новаторски модели.

Ford възнамерява да създаде ново транспортно средство, основано на “скейтборд” платформата на Rivian – тънка базова рамка на автомобила, в която са ситуирани спирачките, окачването, охладителните системи и батерията. Автомобилът ще бъде част от линията електрически автомобили на Ford, която към този момент включва въодушевен от Mustang кросоувър и версия с нулеви излъчвания на пикапа F-150. Това е пореднатас серия съществени вложения в електрически транспортни средства, така обичайните автомобилни производители се приготвят да се оправят с конкуренцията на доминирания от Tesla пазар.



По-рано, Rivian получи 700 милиона $ в кръг за финансиране, воден от Amazon през февруари. Amazon също по този начин обезпечи финансиране от 530 млн. $ за производителя на самостоятелни транспортни средства Aurora. Apple, Lyft, Гугъл и Uber също създават самостоятелни технологии. " Има огромен подтик на цялата промишленост да създава електрически транспортни средства и има доста конкуренция надолу по веригата, тъй че потребителите ще имат опция за избор ", разяснява неотдавна Майкъл Томас Стайгер, анализатор в Odeon Capital Group.

Rivian към този момент е създала два свои електрически автомобила, които впечатлиха вложителите след представянето им на автомобилното ревю в Лос Анджелис предишния ноември. Компанията възнамерява да пусне своя пикап R1T и SUV R1S през 2020 година Те ще бъдат създадени в личната и фабрика в Нормал, Илинойс. Иначе компанията разгласи, че ще резервира своята самостоятелност. Основана от Роберт " RJ " Скариндж през 2009 година, Rivian е събрала към 1.5 милиарда $ вложения досега, сочи статистиката на S&P Capital IQ. Само през май предходната година тя е събрала към 200 милиона $ дългово финансиране.

За Tesla това значи все по-пренаселен пазар и от ден на ден компании, които желаят да заемат лидерското място в областта на различните транспортни средства.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР