В сряда финансовият министър на германската провинция Бавария, Маркус Сьодер

...
В сряда финансовият министър на германската провинция Бавария, Маркус Сьодер
Коментари Харесай

Финансовият министър на Бавария отхвърли възможността за разширяване на еврозоната в посока България и Румъния



В сряда финансовият министър на немската провинция Бавария, Маркус Сьодер отхвърли каквато и да е опция за разширение на еврозоната към страни като България и Румъния, оповестява организация Ройтерс.

Той също по този начин акцентира, че неговият Християнсоциален съюз, който е част от консервативната коалиция на канцлера Ангела Меркел, е и срещу концепциите за издаване на общи еврооблигаци и за основаването на служба финансов министър в границите на еврозоната.

Маркус Сьодер, който е избран да стане идващия министър председател на процъфтяващата немска региона, завоюва аплодисментите на към 4000 души на провеждащ се през днешния ден политически конгрес, като означи, че неговият ХСС се е противопоставил преди години на концепцията за участие на Гърция в еврозоната.

Ние не желаеме още един сходен спор и повече мошеничества. Не желаем разширението на еврозоната да включва страни като България и Румъния , акцентира Сьодер. Ние от ХСС сме и срещу общи еврооблигации и срещу Европейски финансов министър, добави той.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР