В сряда финансовият министър на германската провинция Бавария, Маркус Сьодер

В сряда финансовият министър на германската провинция Бавария, Маркус Сьодер ...

Финансовият министър на Бавария отхвърли възможността за разширяване на еврозоната в посока България и Румъния.В сряда финансовият министър на германската провинция Бавария, Маркус Сьодер отхвърли каквато и да е възможност за разширяване на еврозоната към страни като България и Румъния, съобщава агенция Ройтерс.

Той също така подчерта, че неговият Християнсоциален съюз, който е част от консервативната коалиция на канцлера Ангела Меркел, е и против идеите за емитиране на общи еврооблигаци и за създаването на длъжност финансов министър в рамките на еврозоната.

Маркус Сьодер, който е определен да стане следващия премиер на процъфтяващата германска областта, спечели аплодисментите на около 4000 души на провеждащ се днес политически форум, като отбеляза, че неговият ХСС се е противопоставил преди години на идеята за членство на Гърция в еврозоната.

Ние не искаме още един подобен дебат и повече мошеничества. Не желаем разширяването на еврозоната да включва страни като България и Румъния, подчерта Сьодер. Ние от ХСС сме и против общи еврооблигации и против Европейски финансов министър, допълни той.

Източник: bnr.bg