В сряда Еврокомисията предложи удължаване на забраната за на мобилни

...
В сряда Еврокомисията предложи удължаване на забраната за на мобилни
Коментари Харесай

ЕК иска удължаване с 10 г. на забраната за такса роуминг

В сряда Еврокомисията предложи удължение на възбраната за на мобилни телефони в Европейски Съюз за спомагателни 10 години, заяви Агенция Франс Прес.
Блокът през 2017 година се отърва от таксите, които бяха огромно главоболие за потребителите на мобилни телефони, пътуващи сред европейски страни, в ход, приветстван като един от най-големите триумфи на единния пазар.
. Сега те ще бъдат удължени с десетилетие според предлагането на комисията.
" Краят на таксите за роуминг е отличен образец за това по какъв начин Европейски Съюз поддържа милиони жители свързани и усъвършенства живота им ", гласи изказване на еврокомисаря по конкуренцията Маргрете Вестагер.
 От 1 юли 2021 година отпада скъпият роуминг в Западните Балкани От 1 юли 2021 година отпада скъпият роуминг в Западните Балкани
Роумингът в района на Западните Балкани ще бъде изцяло отстранен от 1 юли 2021 година Това беше доказано през днешния ден при откриването на третат...
„ Новите правила ще поддържат роуминг без спомагателни такси и ще го създадат още по-добър. “
Комисията съобщи, че новата разпоредба ще има за цел да подсигурява, че " потребителите ще имат право да имат същото качество и скорост на своята мобилна мрежова връзка в чужбина, както вкъщи, където са налични еквивалентни мрежи ".
Европейски Съюз споделя, че премахването на таксите е повишило роуминга на данни, като потреблението им се е нараснало 17 пъти през лятото на 2019 година спрямо 2016 година
Настоящият правилник също по този начин обгръща Исландия, Лихтенщайн и Норвегия, които не са членки на Европейски Съюз, само че не и Обединеното кралство, откакто приключи излизането си от блока.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР