В сряда евродепутатите одобриха 100 милиона евро допълнителни средства за

...
В сряда евродепутатите одобриха 100 милиона евро допълнителни средства за
Коментари Харесай

ЕП одобри още 100 млн. евро за научни изследвания и програмата Еразъм

В сряда евродепутатите утвърдиха 100 милиона евро спомагателни средства за научноизследователските стратегии на Европейски Съюз (80 милиона евро за Хоризонт 2020) и за младежката подвижност (20 милиона евро за Еразъм+).

Евродепутатите одобриха с 614 гласа „ за ", 69 гласа „ срещу " и 10 гласа „ въздържал се ", спомагателни 100 милиона евро за водещите стратегии на Европейски Съюз Хоризонт 2020 (80 милиона евро за финансиране на научни изследвания) и за Еразъм+ (20 милиона евро за младежка мобилност), както беше решено през декември 2018 година от Европейския парламент и Съвета на Европейски Съюз в съглашението им по отношение на общия бюджет на Европейски Съюз за 2019 година.

В друго гласоподаване, те взеха решение с 601 гласа „ за ", 40 гласа „ срещу " и 12 гласа „ въздържал се " да върнат назад 1.8 милиарда евро от бюджета от 2018 година на страните членки, посредством понижаване на контрибуциите на страните към бюджета на Европейски Съюз. Това е част от годишното осъществяване, като фондовете идват нормално от лихви за закъснение и санкции, получени от Комисията, както и от ненапълно асимилиране на бюджета от стратегиите на Европейски Съюз.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР