В сряда евродепутатите и върховният представител Жозеп Борел ще обсъдят

...
В сряда евродепутатите и върховният представител Жозеп Борел ще обсъдят
Коментари Харесай

Евродепутатите и Жозеп Борел обсъждат усилията за разрешаване на кризата на сигурността в Украйна

В сряда евродепутатите и висшият представител Жозеп Борел ще обсъдят последните дипломатически опити за деескалация на напрежението сред Русия и Запада по отношение на Украйна.

Дебатът в пленарна зала се организира на фона на засилената дипломатическа интензивност за понижаване на опасността от война в Източна Украйна.

От 30 януари до 1 февруари от девет евродепутати, ръководена от ръководителите на Комисията по външни работи (AFET) и Подкомисията по сигурност и защита (SEDE), посети Украйна. По време на визитата си те показаха непоколебима поддръжка за независимостта, суверенитета и териториалната целокупност на страната в границите на нейните интернационално приети граници, както и за правото на Украйна сама да избира своите договорености и съюзи в региона на сигурността.

В допълнение към дебата по отношение на опасността от страна на Русия за Украйна, във вторник членовете на Екологичен потенциал и господин Борел ще обсъдят и годишните отчети на Парламента по отношение на Общата външна политика и политика на сигурност (ОВППС) и Общата политика за сигурност и защита (ОПСО). Членовете на Екологичен потенциал ще показват своите оферти за това по какъв начин да се укрепи Европейски Съюз като световен фактор в региона на външната политика и сигурността. Тези отчети ще бъдат гласувани в сряда (като резултатите ще бъдят оповестени в четвъртък сутринта).

В настрана гласоподаване по в понеделник Парламентът ще вземе решение по отношение на макрофинансов заем в размер на 1,2 милиарда евро, който да помогне на Украйна да покрие потребностите си от външно финансиране през 2022 година Заемът служи, с цел да „ даде бърза поддръжка в обстановка на остра рецесия и усилване на устойчивостта на държавата“, съгласно предлагането, импортирано от.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР