В сряда близки на жестоко убити протестираха пред парламента. Пoчeрнeни

...
В сряда близки на жестоко убити протестираха пред парламента. Пoчeрнeни
Коментари Харесай

Ботьо Ботев: Доживотен без право на обжалване е справедлива присъда

В сряда близки на грубо убити стачкуваха пред Народното събрание. Пoчeрнeни рoдитeли упорстват за незабавни прoмeни в Нaкaзaтeлния кoдeкc и по-точно - анулация на съкратеното произвеждане при признания при положение на тежки закононарушения.

„ В процеса на дебатите и от крайния резултат се откри единомислеща поддръжка в интерес на почтените. Беше признато Законът за правосъдното произвеждане да влезе на първо четене в пленарна зала. Няма да създадем компромис за нито една от импортираните 11 точки. Ще се борим и ще желаеме всички те да бъдат прегледани и приети”, сподели Трайчо Трайков, татко на убитата Вероника Здравкова.

Относно предстоящото отпадане на съкратеното правосъдно произвеждане, някогашният началник на отдел „ Убийства” в Министерство на вътрешните работи Ботьо Ботев разяснява пред Нова ТВ: „ Истината е доста разнопосочна и зависи от гледната точка. Има доста на практика проблеми, които пораждат по време на дискусионния цикъл. Нещата се преплитат от позиция на това, че първо при съкратеното произвеждане имаме обстановка, в която самото следствие и разследване минават в несъгласие със закона”, сподели той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР