В сряда Бил Гейтс разкри, че най-трудните въпроси, на които

...
В сряда Бил Гейтс разкри, че най-трудните въпроси, на които
Коментари Харесай

Най-трудният въпрос, на който е отговарял Бил Гейтс

В сряда Бил Гейтс разкри, че най-трудните въпроси, на които е трябвало да отговорява през живота си, не са свързани с бизнеса му.

В Twitter съоснователят на Microsoft показа, че помни един от тези въпроси към този момент 25 години. Той е: Защо децата умират?

Мисля, че “Защо децата умират? ” е един от най-важните въпросите като цяло, написа в блога си милиардерът.

По думите му, е мъчно да се откри точна мерна единица, която да мери по какъв начин едно общество се оправя в грижата и отбраната на децата и изключително най-уязвимите измежду тях.

И колкото по-добре разбираме за какво децата умират, толкоз повече можем да създадем, с цел да ги спасим, споделя Гейтс, написа Money Control.

Съоснователят на Microsoft отбелязва още, че детската смъртност не е лесна тематика.
       View this post on Instagram                      
A post shared by Bill Gates (@thisisbillgates)

Като родител не мога да си показва какво е да загубиш дете. Шокиращо е даже да видиш думите “деца ” и “умират ” в едно изречение, добавя той.

Има обаче лъч вяра.

Добрата вест е, че светът е постигнал свръхестествен напредък в тази посока през последните няколко десетилетия. От 1990 година броят на децата, които умират всяка година, е намалял най-малко на половина, написа Бил Гейтс.

Ако напредъкът във връзка с детската смъртност е добра измервателна единица за положението на света, тогава – макар големите световни неуспехи през последните няколко години, в това число COVID-19 – то се е подобрило трагично.

Милиардерът счита, че следва да бъдат употребявани нововъведения, които ще допринесат за понижаване на детската смъртност през идващите години.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР