В сряда арестуваната кметица на „Младост” Десислава Иванчева и заместничката

...
В сряда арестуваната кметица на „Младост” Десислава Иванчева и заместничката
Коментари Харесай

Марковски: Десислава Иванчева е отстранена незаконно

В сряда задържаната кметица на „ Младост” Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова бяха отстранени от служба от Специализирания съд. Това се случи, откакто стана ясно, че Иванчева е уволнявала и назначавала хора от ареста. Оказа се, че въпреки и зад решетките, тя продължавала да подписва заповеди в качеството си на кмет и да ги предава по време на рандеву, с цел да стигнат до администрацията. Така е уволнила един от заместниците си - Румен Русев, който е и очевидец по делото против нея. Заповедта била занесена в общината от майка й.

„ До влизането на присъдата в действие Иванчева е невиновна. Магистратите не могат да я отстранят, до момента в който няма присъда. До момента, с цел да облекчи управлението от общината, тя си пускаше молби за отпуск. Тази жена си гори за работата”. Това сподели юристът на задържаната кметица Марин Марковски.

Той съобщи, че не знае дали майката на Иванчева е носила подписани от нея документи от ареста в общината в „ Младост”. Защитникът обаче е безапелационен, че тази активност на кметицата не е била осъществявана в нарушаване на закона, тъй като тя към момента не е била отстранена от служба.

„ Това е един подъл ход на прокуратурата. Те споделят, че желаят отстраняването й, тъй като с дейностите си от ареста влияе на очевидци. Това изрично не е по този начин, тъй като всички очевидци към този момент са дали показания. Тя няма потребност сътрудниците й да я пазят, тъй като нея истината я защитава”, разяснява още Марковски.

Той съобщи, че ще разиска с клиентката си дали да се апелира решението на съда.

„ Тя може да изиска сама да се оттегли”, сподели юристът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР