В сряда, Apple обяви нова своя инициатива в подкрепа на

...
В сряда, Apple обяви нова своя инициатива в подкрепа на
Коментари Харесай

Apple подпомага организации за медийна грамотност от САЩ и Европа

В сряда, Apple разгласи нова своя самодейност в поддръжка на водещи неправителствени организации в Съединени американски щати и Европа, които оферират самостоятелни стратегии за медийна просветеност. Три организации – американските The News Literacy Project (NLP) и Common Sense, както и италианската Osservatorio Permanente Giovani-Editori ще получат поддръжка от Apple за насърчаването на напъните им за образование на младежите в умения като сериозно мислене, извънредно нужни в днешната цифрова епоха.

„ Информационната просветеност е витално значима за поддържането на свободна преса и развиването на народна власт и ние се гордеем, че ще си сътрудничим с организации от предните редици на тази борба”, разяснява Тим Кук, основен изпълнителен шеф на Apple, и прибавя: " Бяхме впечатлени от работата на News Literacy Project, Common Sense и Osservatorio, които дават опция на младежите да бъдат дейни и ангажирани жители. "



„ Apple News се ангажира да показва качествена публицистика от надеждни източници. Развълнувани сме, че Apple поддържа тези организации, с цел да могат те да обучат идващото потомство на това по какъв начин да търсят точна и надеждна информация измежду все по-сложния медиен пейзаж “, споделя от своя страна Лорън Керн, основен редактор на платформата.

„ Благодарни сме за уговорката на Apple да се бори с дезинформацията и да поддържа качествената публицистика “, споделя Алън Милър, създател и основен изпълнителен шеф на NLP, като прибавя, че организацията му се ангажира да въоръжи идващото потомство с уменията за сериозно мислене, с цел да могат младежите да разпознават коя информация заслужава доверие, и инструментите, които да ги създадат осведомени и ангажирани участници в демократичните процеси.

„ Липсата на медийна просветеност у младежите става все по-голям проблем. Разкритията за операции на новините и произлизащото от тях влияние върху обществото хвърлиха светлина върху значимостта и мащаба на проблема”, счита и Джеймс П. Стейер, създател и основен изпълнителен шеф на Common Sense.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР