В сряда (24 ноември) е вторият ден от преговорите на

...
В сряда (24 ноември) е вторият ден от преговорите на
Коментари Харесай

Преговорите за кабинет: Експертите на партиите обсъждат здравеопазването

В сряда (24 ноември) е вторият ден от договарянията на " Продължаваме промяната " и посочените за съдружни сътрудници от " Българска социалистическа партия за България ", " ИТН " и " Демократична България ". Темите през днешния ден от 10 ч. до 13 ч. са опазване на здравето и земеделие, а от 15 ч. до 18 ч. срещите с по трима представители от всяка групировка не престават в секторите обучение и електронно държавно управление.

" Дневник " следи онлайн акцентите от диалозите за опазване на здравето. Новините от срещата за земеделието четете.

10:15БСП упорства лечебните заведения да не бъдат търговски дружестваГеорги Михайлов от " Българска социалистическа партия за България " стартира с представянето на целите и настояванията на социалистическата партия. Посочи познатото за всеки политик в бранш опазване на здравето искане: основаване на електронно здравно досие, с цел да е налична информацията за всеки пациент. Обяви се и за възстановяване на опциите за специализация на младите лекари и оставането им в България, като бъдат обвързвани с контракти да работят в обещано лечебно заведение след образованието си.

Друг приоритет е основаването на Национална детска болница, за което разногласия се водят от години. По думите на Михайлов " Българска социалистическа партия за България " няма да отстъпи от концепцията си медикаментите да са безвъзмездни за децата до 12 годишна възраст, без значение какво е болестта. Социалистическата партия желае и лечебните заведения да не бъдат търговски сдружения, т.е. да не се стремят към облага.

Това, от което ние няма да отстъпим, е, че лечебните заведения не могат повече да бъдат търговски сдружения.
 Георги Михайлов,
Българска социалистическа партия за България
10:05Видео от договарянията за опазване на здравето:



10:02Осемнайсет специалисти договарят за опазване на здравето  Преговорите за кабинет: Експертите на партиите разискват опазването на здравето
© Георги Кожухаров, Днвник

Общо осемнайсет са представителите на четирите обединения, участващи в диалозите за опазване на здравето, се схваща от прессъобщение на " Продължаваме промяната ".

Участниците от групировката, станала първа по резултат след изборите на 14 ноември, са: Иван Маджаров, Боряна Алексиева, Антон Тонев, Виолета Лорер и Асен Василев. Както бе в началото декларирано, по един от двамата водачи на " Продължаваме промяната " ще взе участие във всяка от срещите.

Участниците от " Българска социалистическа партия за България " са: Георги Михайлов, Георги Йорданов, Бойко Коруков, Невена Цачева и Динко Странски.

Преговорният екип на " ИТН " в опазването на здравето съставляват: Ивайло Христов, Иван Лютаков, Андрей Чорбанов, Силви Кирилов.

Представителите на " Демократична България " са: Александър Симидчиев, Таня Андреева, Катя Панева и Анна-Мари Виламовска.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР