В сряда 24-часова генерална стачка в Гърция и протест срещу

...
В сряда 24-часова генерална стачка в Гърция и протест срещу
Коментари Харесай

Стачка блокира обществения транспорт в Гърция

В сряда 24-часова генерална стачка в Гърция и митинг против новите трудови закони на държавното управление ще обиден публичния превоз и трафика в центъра на Атина, написа електронното издание на вестник Kathimerini.

В резултат на втората обща стачка за толкоз седмици, оповестена от профсъюза на държавните чиновници ADEDY, в сряда няма да има обслужване на метрото в Атина, електрическата железопътна линия ISAP, крайградската железница Проастиакос и националната железопътна мрежа. Работниците в метрополитена и ISAP също взеха решение също да спрат работа за три часа в четвъртък, макар че във вторник не беше ясно по кое време ще се случи това.

Автобусите и тролейбусите в Атина ще работят за част от деня в сряда, като стартират в 9:00 и стопират в 9:00, до момента в който трамваят ще прави обслужване единствено от 9:00 до 15:00.

Автобусите няма да работят през целия ден в Солун, до момента в който служащите в градската транспортна администрация ще се съберат в центъра на протестна акция в 10,30 ч.

Пътническите фериботи също ще останат на котва в пристанищата в Пирея, Рафина и Лаврио, прекъсвайки обслужването до и от островите, до момента в който чиновниците на контейнерните терминали ще проведат протестен протест в центъра на Пирея.

Журналистите също ще се причислят към 24-часовата национална стачка в сряда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР