В сряда, 19 юни, започва специализирана операция на пътна полиция

...
В сряда, 19 юни, започва специализирана операция на пътна полиция
Коментари Харесай

Започват засилени проверки по пътищата

В сряда, 19 юни, стартира профилирана интервенция на пътна полиция в цялата страна, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.
Създадена е организация за засилен надзор върху скоростта, недееспособността на водачите, използването на предпазните колани и детските предпазни системи, отнемането на преимущество на пешеходци на пешеходни пътеки. Особено внимание ще се обръща на водачите на двуколесни транспортни средства - на тяхната дееспособност, видимостта и положението на регистрационните табели на моторните транспортни средства, потреблението на защитните каски.
Полицейските екипи ще бъдат локализирани по сектори с въведена краткотрайна организация на пътя, както и по местата със засилен трафик – по път II-53 с. Крушаре, разклона за с. Камен, път II-66 с.Злати челник, с. Съдиево, път I-7 с.Мокрен, разклоните за с.Градец и с.Жеравна и рестриктивните мерки в обитаемоте места по път I-6. Засилен надзор ще има на натоварените кръстовища в общинските центрове и в регионите с пешеходни пътеки. На автомагистрала „ Тракия ” надзор ще има в региона на извършващите се ремонтни действия в сектора от километър 250 до 260.
Остава повишен контролът на водачи, използвали алкохол и наркотични субстанции.
В сряда от 23 ч. до 24 ч. ще бъде спряно придвижването в двете направления по автомагистрала „ Хемус “, в сектора сред 337-ми и 342-ри километър, оповестиха от АПИ. Това е правата сред пътен възел „ Белокопитово “ и кръстовището с път I-7 Силистра – Шумен, в региона на с. Панайот Волово.
За да не се затруднява трафикът денем, късно вечерта ще се инсталира рамка, с дължина 32 м, на изграждащата се електронна система за събиране на такси за прилагане на републиканската пътна мрежа на база изминато разстояние за транспортни средства над 3.5 тона (тол).
По време на ограничаването трафикът ще се пренасочва по първокласния път I-2 Шумен-Варна. Необходимо е водачите да карат деликатно, със съобразена скорост и да съблюдават пътната сигнализация.
Ще бъде лимитирано придвижването в изпреварващата и част от дейната ленти, като трафикът ще минава по другата част от дейната и спешната ленти.
От 10 до 15:30 ч. придвижването в тунел „ Траянови врата “ на Автомагистрала „ Тракия “ в тръбата за Бургас ще се реализира в една лента заради ремонт на антени на мобилен оператор. Ще бъде затворена дейната лента, като трафикът ще се прави в изпреварващата лента.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР