В сряда, 13 юни, живущите в бл. 320 в столичния

...
В сряда, 13 юни, живущите в бл. 320 в столичния
Коментари Харесай

Жители на Младост излизат на протест срещу строеж върху детска площадка

В сряда, 13 юни, живущите в бл. 320 в столичния комплекс " Младост " 3 излизат на митинг против плана на вложителя Димитър Логофетов. Той желае да строи върху детската площадка зад блока им.

Протестът, плануван за времевия интервал от 19 до 20:30 часа , е разгласен в обществената мрежа Facebook. Като уредник е вписана и уволненаната кметица Десислава Иванчева, която бе зрелищно задържана .

Според протестиращите, в плана за 7-етажна постройка има доста пороци които са в ущърб на публичния интерес . Те ги изброяват по точки:
Имотът на господин Логофетов е реституиран при основни нарушавания на закона . Не доближават най-малко 21 действителни паркоместа, с цел да бъде този план закономерен . Карето, в което ще се строи е едно от най-натоварените и с минимум паркоместа в региона. Постоянно пораждат спорове сред живущите, подвигат се чистачки и се пукат гуми. За жителите на 16-етажния бл. 321А, който е в непосредствена непосредственост до градежа няма проектирано нито едно паркомясто и те са принудени да паркират по тротоарите и непознатите паркинги . Детската площадка зад блок 320 ще бъде унищожена . Три алеи, които се употребяват от живущите също ще бъдат унищожени. Има съществени подозрения за фалшификации на документите на плана , които са доказани от хора с огромен опит в графологичните експертизи. Изпратен е сигнал до Прокуратурата, която към този момент трети месец мълчи по случая . Уличната регулация е направена в услуга на плана на господин Логофетов , тъй като планува съществено свиване на кръстовището на ул. " Св. Преображение " и ул. " Ат. Москов ". Стеснението е най-малко 3-4 метра и ще затрудни съществено прекосяването на колите и автобусите през кръстовището. Видимостта ще бъде мощно лимитирана . Не на последно място новопредвидената постройка се намира извънредно покрай бл. 320 и ще хвърля огромна сянка върху блока през зимата, което ще докара до нарастване на разноските за отопление на живущите там .
Протестът ще бъде в градинката зад бл. 320 в " Младост " 3, покрай кръстовището на ул. " Св. Преображение " и ул. " Ат. Москов " на 13 юни, разказват уредниците.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР