В срок от 35 дни от днес клиентите на фалиралата

...
В срок от 35 дни от днес клиентите на фалиралата
Коментари Харесай

Клиентите на фалиралата „Олимпик“ имат 35 дни да заведат искове


В период от 35 дни от през днешния ден клиентите на банкрутиралата застрахователна компания „ Олимпик ” би трябвало да подадат своите искове за погашение на компенсации. Законовият период е посочен в оповестения през днешния ден в Кипър пакет от решения за оповестяването на компанията в разпродажба, оповестява БНР.

Днес в Официалния вестник на Република Кипър бе оповестено решението на арбитър Ангелос Давид от Окръжния съд на Никозия за разкриване на производството по разпродажба на „ Олимпик ”, което бе взето на 30 юли.

В сходство с кипърския закон за начало на ликвидацията се счита 10 август предходната година – датата, когато бе импортиран искът за разпродажба на „ Олимпик ”.

От през днешния ден текат законовите периоди по процедурата. Първият е за предявяване на исковете от пострадалите клиенти, което би трябвало да стане до 35 дни от през днешния ден, 23 август, е посочено в поканата, издадена и оповестена през днешния ден от двамата назначени от съда ликвидатори – формалния представител на Република Кипър Спирос Кокинос и Павлос Накузи.

След съответно обосновано искане от заемодател този период може да бъде продължен от ликвидаторите, уточни Павлос Накузи.

Днес е оповестен и формулярът, който засегнатите клиенти на „ Олимпик ” би трябвало да попълнят и да изпратят до ликвидаторите.

Поради многото клиенти – над 200 000 са пострадалите застраховани в България, и компликациите с определяне на активите на компанията, които би трябвало да послужат за угаждане на бъдещите искове, се чака цялата процедура по разпродажба и погашение на дължимите суми да продължи над 5 години.

Българската Комисия за финансов контрол се ангажира да поддържа дейна връзка със Застрахователния контрол на Кипър, с цел да може да спомага за разрешаване на зараждащите въпроси по отношение на отбраната на засегнатите лица в България, заяви КФН.

Припомняме, че при банкрута на компанията пострадаха към 200 000 български водачи, с повече от 9 млн. лева.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР