В срок до три месеца министърът на здравеопазването трябва да

...
В срок до три месеца министърът на здравеопазването трябва да
Коментари Харесай

Здравният министър обеща изцяло нов модел на здравеопазване

В период до три месеца министърът на опазването на здравето би трябвало да показа в Народното събрание нова идея за стабилизиране и развиване на общинските лечебнии заведения. Това одобриха народните представители, след обсъждане в Народното събрание за неприятното положение и проблемите с финансирането на общинските лечебни заведения.
" Нашето опазване на здравето е болно, То се нуждае от лекуване, единствено че толкоз години никой не написа рецептата за това лекуване. Днес пред вас аз поемем уговорката, че в границите на няколко месеца ще разработя нов модел за вписване, действие, ръководство и финансиране на здравната помощ.Този модел би трябвало да промени и да измести съществуващия сега ", съобщи от парламентарната естрада министърът на опазването на здравето Кирил Анананиев.
По думите му, в случай че този модел получи утвърждение, той ще изготви и нужните законодателни промени.

Като мярка против проблемите на общинските лечебни заведения депутатите одобриха здравният министър до един месец да показа в парламентарната здравна комисия нова методика за финансиране на общинските лечебни заведения.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР