В срок до един месец Софийският районен съд ще се

...
В срок до един месец Софийският районен съд ще се
Коментари Харесай

До месец съдът ще реши за глобата на Лозан Панов

В период до един месец Софийският областен съд ще се произнесе с решение по наложената парична глоба на ръководителя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов поради невнесена декларация. Панов апелира наказателното разпореждане от 1000 лева на КПКОНПИ.

Припомняме, при започване на актуалната 2018 година ръководителят на Върховен касационен съд Лозан Панов бе санкциониран, заради отхвърли си да подаде имуществена декларация за 2016 година в Сметната палата. Лозан Панов я бе подал пред Инспектората към Висшия правосъден съвет след смяна в наредбата.

Днес Лозан Панов застана пред съда и се пази самичък.

Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) настоя пред съда да се одобряват всички административни преписки и писмени доказателства по делото и уточни, че постоянно е подавал заявления пред Сметната палата още от момента, в който е зародило сходно обвързване за магистратите.

Панов приведе като доказателство в своя отбрана промените на ЗПИЛЗВДДД обаче е въведена смяна в метода на подаване на заявления и това към този момент се прави пред Инспектората. Според шефа на Върховен касационен съд той не е осъществил никакво административно нарушаване.

Лозан Панов е единственият член на тогавашния Висш правосъден съвет, който подаде декларация в Инспектората, а не в Сметната палата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР