В срок до 10 юни 2019 г. (включително) земеделските стопани

...
В срок до 10 юни 2019 г. (включително) земеделските стопани
Коментари Харесай

До 10 юни земеделските стопани могат да извършват промени без санкция във вече подадените заявления по директните плащания

В период до 10 юни 2019 година (включително) земеделските стопани могат да правят промени без глоба във към този момент подадените заявки по директните заплащания. Това стана след промени на Наредба №5 за изискванията и реда за подаване на заявки по схеми и ограничения за директни заплащания, оповестени в днешния брой на Държавен вестник, оповестиха от пресцентъра на Министерството на земеделието, храните и горите.

Възможно е земеделските производители да прибавят и спомагателни схеми и ограничения, както и аграрни имоти и/или животни по декларираните схеми и/или ограничения. Крайният период за подаване на заявки и осъществяване на промени в подадени заявки за подкрепяне със глоба от 1% на всеки работен ден забавяне е 17 юни в това число.

В резултат на смяната в периода за подаване на заявки за подкрепяне, настъпват промени и в крайните периоди за задържане на животните. За Кампания 2019, по схемите за обвързана поддръжка, интервалът на задържане е 80 дни от 18 юни до 5 септември 2019 година в това число, а по схемата за преходна национална помощ за овце и кози интервалът на задържане е 100 дни от 18 юни до 25 септември 2019 година в това число.

Променя се и датата, на която претендентите по схемата за преходна национална помощ за говеда, необвързана с производството, следва да отглеждат 70% от референтните животни в стопанството си. За Кампания 2019 тя е 17 юни. Срокът за подаване на заявки за подкрепяне по директни заплащания за Кампания 2019 без глоба завърши на 23 май. По предварителни данни подадените заявки са над 105 хиляди Общата обрисувана повърхност е над 38 млн. дка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР