„В срещите с граждани си давам сметка, че Европа се

...
„В срещите с граждани си давам сметка, че Европа се
Коментари Харесай

Ева Майдел: Работя за Европа, която да достига до всеки регион и всеки гражданин

„ В срещите с жители си давам сметка, че Европа се отразява доста по-добре на едни места, в сравнение с други, поради неща като автомагистрали и инфраструктура, положително или неприятно ръководство, исторически, просветителни наследства. Моя идея е да работя за Европа, която да доближава до всеки район. “ Това съобщи българският евродепутат Ева Майдел по време на цивилен разговор със заместник-председателя на Европейската комисия Юрки Катайнен, проведен от представителството на Европейска комисия в България.

Събитието се организира в понеделник, 07 октомври 2019 г, в София. Темата на обществения спор бе "Каква Европа желаеме? Новите цели за развиването на Европейски Съюз ". Освен Юрки Катайнен и Ева Майдел, присъединяване в дебата взе и заместник-кметът на София по направление „ Финанси и стопанска активност “ Дончо Барбалов.

По време на полемиката Майдел уточни, че неравномерното развиване на България крие доста рискове, като най-голямата от тях е обезлюдяването на цели райони. „ За първи път от 2009 година покупателната дарба на софиянци е по-висока от междинната за Европейски Съюз. Но това би трябвало да се случи и с другите български райони. Затова за мен две тематики са доста значими: по какъв начин да оказваме помощ на междинния и дребния бизнес и в тези места, където покупателната дарба е едвам 30% от междинната в Европейски Съюз, да получат Европейска помощ и късмет за развиване. Как гениите и концепциите на българите и в тези райони да могат да се осъществят? “ добави евродепутатът.

В Европарламента Ева Майдел работи интензивно, дружно със заместител ръководителя на Европейска комисия Юрки Катайнен по един от главните планове за привличане на вложения в Европейски Съюз, така наречен План Юнкер. В резултат, към 2019 година в България влязоха 860 млн. лева за близо 10 000 български компании, като упованието е те да активизират в допълнение още над 4 милиарда лева частни средства. По този метод България се оказва в Топ 4 на Европейски Съюз по привлечени вложения като % от Брутният вътрешен продукт по Плана Юнкер.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР