В среща от 15-ия кръг на Премиър лийг Лестър се

...
В среща от 15-ия кръг на Премиър лийг Лестър се
Коментари Харесай

Лестър би Бърнли в мач с много положения и само един гол

В среща от 15-ия кръг на Премиър лийг Лестър се наложи с 1:0 над Бърнли. Демарай Грей означи единствения гол още в 6-ата минута, а по-късно и двата отбора направиха доста пропуски, които резервираха резултата неизменен.

Преди почивката Бърнли беше по-добрият тим и единствено шансът и няколко намеси на Каспер Шмайхел избавиха " лисиците ". Контузията на Роби Брейди обаче лиши гостите от най-креативния им футболист и през второто полувреме функциите се смениха.

Бърнли се трансформира същински шлагер през последните седмици. Отборът на Шон Дайк записа 4 победи от 5 мача, а единствената загуба пристигна против Арсенал, освен това от противоречива дузпа в 90-ата минута. С четирите си триумфа надалеч от вкъщи Бърнли се утвърдид като един от най-хубавите посетители в Премиър лийг и това трябваше да е алена лампичка за Лестър.
" Лисиците " също стабилизираха изявите си и взеха 4 точки от мачовете с лондонските Уест Хам и Тотнъм. Съставът на Клод Пюел отстъпи единствено един път в последните си 7 турнирни дуела - 0:2 от манчестър Сити.

Пюел остави измежду запасите Шинджи Оказаки, а от първата минута стартира Демарай Грей. Кристиан Фукс, който не игра против Тотнъм поради раждането на детето си, се завърна в групата на " лисиците ".

Бърнли излезе със същия състав, който надделя Борнемут в предишния кръг. Крис Удд водеше офанзивата, а по крилата действаха Йохан Гудмундсон и Роби Брейди.
Демарай Грей откри за Лестър след единствено 6 минути игра. Центриране на Риад Марез затрудни вратаря на Бърнли Ник Поуп, който разреши на топката да стигне до Грей и той вкара за 1:0. Нападателят на " лисиците " се удари в гредата при рухването си, само че съумя да продължи играта.

Гостите реагираха като ужилени и небрежно сътвориха няколко напрегнати обстановки пред Каспер Шмайхел. Всички те бяха основани от Роби Брейди, само че нито Ууд, нито Гудмундсон откриха метод да пратят топката в мрежата. В 31-ата минута обаче Брейди се контузи и трябваше да бъде сменен от Скот Арфийлд.

До почивката Крис Ууд още един път стреля неопределено с глава, а Поуп се оправи с удар на Марез, който беше най-силният футболист на домакините.
Футболистите на Лестър осъзнаха, че с сходно показване ще им е мъчно да удържат преднината си и започнаха по-силно второто полувреме. В 52-ата минута Марез подаде на Грей, който се позабави и Фил Бардсли направи нужното, с цел да го спре. Не след дълго бранителят на Бърнли можеше да си забие автогол, само че поправи грешката си.

Мачът продължи да е доста динамичен и с положения и пред двете порти. В 66-ата минута Уилфред Ндиди шутира мощно, само че над гредата. Не след дълго Грей уцели гредата за Лестър. Последната добра опция се откри пред Джейми Варди, само че ударът на британския национал още веднъж беше париран от Поуп.

Загубата остави Бърнли на 7-о място с 25 точки, колкото има и Тотнъм. Лестър към този момент е 9-и с 20 точки.

В идващия кръг " лисиците " гостуват на Нюкасъл, а Бърнли ще е хазаин на Уотфорд.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Премиър лийг 15 кръг, събота 2 декември  Лестър 1:0краен резулат  Бърнли
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР