В средата на зимата простудите и вирусните заболявания са във

...
В средата на зимата простудите и вирусните заболявания са във
Коментари Харесай

Лекувайте кашлицата с шоколад

В средата на зимата простудите и вирусните болести са във вихъра си, а и грипът към момента не е отшумял. Всички знаем, че тазгодишният грип оставя непряк резултат - изтощаваща кашлица.

Ако желаете да се отървете от това, по-често прибягвайте до този толкоз апетитен за всички ни артикул - шоколадъ, пишат от здраве.то. Той бързо снема извънредно неприятния признак и възприятието за “дразнене ” в гърлото. Оказва се, че не какво да е, а вкусният на всички ни шоколад оказва помощ доста дейно при кашлица.

Така настояват учените, базирайки се на последни проучвания. И този факт може единствено да ни радва, тъй като без скрупули на съвестта ще си хапваме шоколад даже вечер. Във всеки случай, най-малко през грипния сезон.

Според последните проучвания на проф. Алин Морис от Кеймбриджския университет, шоколадът овладява признаците на кашлицата по-добре даже от кодеиносъдържащите лекарствени сиропи. При това доста усъвършенстване се отбелязва още на втория-третия ден след “шоколадовата терапия ”. 

Според заключенията на учените резултатът от шоколада се изяснява с два фактора: първо, високото наличие на теобромин - алкалоид, който от дълго време се е потвърдил в битката с кашлицата. Второ, меката текстура на шоколада се топи под въздействието на температурата на човешкото тяло и покрива гърлото от вътрешната страна с ципа.

Тя пази нервните окончания от дразнителите, които предизвикат пристъпите на кашлица. Учените се надяват резултатът от техните проучвания да се одобряват за сведение на фармацевтичните компании, с цел да може скоро в аптеките да се появят средства срещу кашлица от ново потомство. А до тогава можете да се поглезите с шоколад, изключително с профилактична цел.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР