В средата на седмицата Уест хем обяви, че е на

...
В средата на седмицата Уест хем обяви, че е на
Коментари Харесай

Феновете на "Уест хем" нахлуха на терена, протестирайки срещу собствениците

В средата на седмицата " Уест хем " разгласи, че е на облага за финансовата година, която завърши на 31 май 2017 година и е понижил фрапантно задълженията след преместването на олимпийския стадион. Това обаче не се стори задоволителен мотив за почитателите, които бяха на път да прекратят домакинския мач с " Бърнли " в събота следобяд.

Тежкото проваляне с 0:3 от виненочервените изглеждаше още по-тежко, откакто митингите против притежателите Дейвид Съливан и Дейвид Голд минаха в проява, навлизане на терена, и даже опит за щурмуване на ложите, където стояха предприемачите.

Недоволството против Съливан и Голд се усили съществено в последните месеци, а фенските организации възнамеряваха шествие преди срещата с " Бърнли ", на което да изразят мнението си за притежателите. В последна сметка след среща на изпълнителния шеф Карън Брейди с 14-те фенски организации маршът беше отсрочен.

Ситуацията обаче излезе от надзор през второто полувреме, когато десетки почитатели нахлуха на терена. Стюардите не се оправиха, а капитанът на " чуковете " Марк Нобъл повали един от ентусиастите. След дълги пререкания в последна сметка почитателите се върнаха на трибуните.
The captain of West Ham United football club. #westhampic.twitter.com/FfK1sR2o3c
— lew (@ffslewiss) March 10, 2018

Реферът Лий Мейсън организира съвещания с мениджърите Дейвид Мойс и Шон Дайш дали да приключи срещата, само че тя продължи. Малко по-късно Ашли Барнс и Крис Ууд вкараха за " Бърнли ", а демонстрациите на почитателите продължиха с хули към Съливан и Голд.

" Вие унищожихте клуба ни ", пък бяха най-сдържаните реплики към двамата притежатели.

Част от почитателите на централната естрада на " Лондон стейдиъм " напуснаха местата си и даже пробваха да щурмуват ложите, където стояха двамата предприемачи. А всичко това докара до извеждането с защита на Съливан и Голд.

" Разбирам някои почитатели, които не са удовлетворени, само че това не е метод човек да изрази мнението си. Ние представяме нашия клуб на терена, а с това, което се случи те ни пречат. Да, може би и аз бях прекомерно прочувствен, само че мен също ме боли от това, което се случва ", сподели Марк Нобъл след мача.

 Марк Нобъл прави работата на стюардите.
© Reuters

Марк Нобъл прави работата на стюардите.

Капитанът на " чуковете " изясни, че случилото се е повлияло на целия тим, който не е съумял да се събере до края на мача.

След края на срещата стана ясно, че обстановката е отвън надзор, откакто има проблеми и сред фенските организации. Лидерът на Асоциацията на самостоятелните почитатели на " Уест хем " (WHUISA) Марк Уокър даже съобщи, че се опасява за живота си, откакто е получил закани. Други ентусиасти пък се разграничиха от дейностите на хулиганите, нахлули на терена. Смята се, че част от тях са от основаната през 70-те години организация Inter City Firm.

 Феновете на
© Reuters

Осем мача преди края на сезона " Уест хем " е 16-и във Висшата лига с 30 точки. " Чуковете " са единствено на три от зоната на изпадащите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР