В средата на седмицата, MongoDB, компанията зад популярния софтуер за

...
В средата на седмицата, MongoDB, компанията зад популярния софтуер за
Коментари Харесай

След излизането си на борсата, акциите на MongoDB сскочиха с една трета

В средата на седмицата, MongoDB, компанията зад известния програмен продукт за ръководство на бази данни, излезе на борсата. Ходът се оказа много сполучлив за основаната в Ню Йорк компания, като акциите ѝ скочиха с 34% още в първия ден на търгуване на дяловете им – до $32.07. Първичната тръжна цена, която MongoDB сложи на акциите си беше $24 на дял, предава Silicon Angle. Изданието припомня за това, че компанията създава едноименното Демократична България решение MongoDB NoSQL с бизнес модел, при който продава принадлежности за софтуера си с открит код.

SA разяснява, че този модел е възприеман и от други известни стартъпи, като доставчикът на Big Data решения, основаващи се на Hadooop, Cloudera Inc., които също организираха своето IPO по-рано тази година. Този модел, както и излизането на борсата на MongoDB беше посрещнато с утвърждение от коментатори, като изпълнителният шеф на DataStax Inc. Били Босуърт, който отбелязва, че триумфът на първичното тръжно предложение на компанията е знак за „ сериозна потребност “ за нова епоха в региона на оперативното ръководство на информацията. „ Ерата на релационните бази данни отминава и новата епоха дава благоприятни условия пред среднопазарни играчи, като MongoDB и компании от ранга на DataStax “, декларира Босуърт, добавяйки, че е разчувствуван да види пост-релационна компания да излезе на обществените пазари.

Сходно вдъхновение е споделяно и от изпълнителния шеф на NodeSource, съгласно който появяването на борсата на MongoDB е знак за все по-широкия банкет на открити технологии от огромните предприятия. „ Първичното тръжно предложение на компанията е превъзходен образец за това, че пазарът продължава да вижда стойност и благоприятни условия в софтуера с открит код и комерсиалните търговци, които го подкрепят”, убеден е той.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР